Jazz kettesben

 

Jazz kettesben

Megrendelhető:

Jazz kettesben

Varga Feri & Balássy Betty    stílus: jazz

A „Jazz kettesben” szórakoztató, de egyben szakmailag is siker- várományos album, amely május közepén gurul le a CD gyártósorról  és egyenesen a zenei polcokról kínálja magát.

Varga Feri és Balássy Betty ezzel az albummal méltán bizonyítják, hogy világszínvonalon képesek úgy bemutatni ezeket az igazi dalgyöngyszemeket, hogy a saját egyéniségüket megtartva egy különleges zenei ötvözettel teszik a dalokat igazi csemegévé.

Szakmai körökben már régen nem titok, hogy Betty pályájának legelső sikereit jazz vonalon érte el, amit több nemzetközi dalversenyen elnyert díj, elismerés is kellőképpen bizonyít.
Arról talán beszélni sem érdemes, hogy Al Jarreau-val együtt énekelni az élményen túl már önmagában is fantasztikus elismerés, és Betty ezt az érzést átélhette.

A művész házaspár több éves boldog együtt zenélésének komoly állomása ez az album, hiszen Bettynek sikerült Ferit egy olyan zenei fejlődésen keresztül varázsolni, ami valóban bámulatos teljesítmény, és mindezt elérni csak nagy türelemmel és szerelemmel lehetséges.
Az albumon 10 dal található valamint plusz két különleges zenei betét, amely egyikét az album zenei producere és hangszerelője Szabó Zé instrumentális szerzeményének virtuóz zongora játékával kényezteti a hallgatót, a másik zenei meglepetés pedig Betty „Csillagok csillagok” című magyar népdal gyönyörű előadása. Az album további felvételei: Makin’ Whooppe, amelyet a hazai közönség „Ez történt Lellén” címmel G. Dénes György magyar szövegével ismerhet. Valószínűleg duettben eddig ezt a dalt még soha nem adták elő. Betty előadásában hallhatjuk még: ”Rendezvous”, „Never too late”, ”Quizas”, ”You go to my head” és a „Windmills of Mind” című dalok. Feri szóló dalai az albumon: „Have you met Ms. Jones”, „Orange colored sky”. Duettben pedig  még egy csodálatos Jose Felliciano és Gloria Estefan dal került fel spanyol nyelven a lemezre „Tengo” címmel. Magyar szerzemény is helyet követelt magának a lemezen, amelyet Kálmán Tamás és Nagy Zoltán szerzőknek köszönhetünk, akik az „Ó kedves” címmel engedték útjára a dalt.

Ez a magas színvonalú lemez csak a legjobb zenészek közreműködésével jöhetett létre. A következő néhány név is bőségesen bizonyítja, hogy minden hangszer a lehető legjobb gazdára lelt. Dobok: Kaszás Péter, zongora: Cseke Gábor, fúvósok: Csejtei Ákos, Ducsai Szabolcs, szájharmónika: Pribojszki Mátyás, szájdob: Kovács Antal, gitárok: Dandó Zoltán, Dajka Krisztián, hangszerelés, Zenei producer: Szabó Zé, vokál: Balássy Betty, Farkas Zsófi, Varga Feri.
Az  album hallgatásához javasolt egy finom illatos szivar és egy pohár kellemes konyak!