Jókor jó helyen

 

Jókor jó helyen

Megrendelhető:

Jókor jó helyen

Varga Feri & Balássy Betty    stílus: pop

Varga Feri & Balássy Betty „Jókor jó helyen” címmel május 22-én vadonatúj stúdió albummal jelentkezik.

Előzetesként az „Egy férfi meg egy nő” single már jelezte az album érkezését, a dalból készült videóklip gyakran feltűnik a televíziós csatornákon.

Ezen az albumon több közösen előadott dal szerepel, mint az előző „Ébredni valakiért” című korongon. A magyarázat talán kézenfekvő lehet, hiszen sokkal több idő állt rendelkezésre a két hang tökéletes összeérésére, a szólamok felépítésére. Az album főleg a szórakoztatás jegyében készült, hiszen alapvetően Feri és Betty valóban vidám és boldog emberek, amit hűen tükröz az új lemez sodróan kedves hangulata. Az albumon 11 dal található, amelyből 6 dalt Feriék duettben adnak elő, 3 Feri és 2 Betty szóló lett a dalok felosztása. Fontosnak találjuk megemlíteni, hogy Betty előadásában a „Rácsaim” című Kerekes Ali-Jantyik Csaba szerzemény eredetileg Cserháti Zsuzsának íródott, aki imádta ezt a dalt, és ígéretet kapott a lemezkiadójától, hogy ez a dal lesz következő albumának a címadó száma. Sajnos ez már nem történhetett meg, de a dalt Betty csodálatosan adja elő és így ez a különös utat járt dal nem veszett el a semmiben.

Az albumon a dalok többségét Szabó Zé szerezte, aki egyébként az album hangszerelője és zenei társproducere is, hiszen ezen az albumon Feri és Betty nem csupán az énekkel foglalkoztak, hanem hangról hangra építették a dalokat és fésülték a szólamokat, de a stúdiómunkából is alaposan kivették részüket. Talán sokak számára érdekes lehet, hogy a dalokat saját kis házi stúdiójukban énekelték fel, aminek a szakmában a csodájára járnak, hiszen ilyen minőségű énekfelvételek nem szoktak házi körülmények között készülni.
A további szerzők még az albumon: Rakonczai Viktor, Gém Zoltán, Bende Nagy János, Jovi.

A dalok keveréséért és masztering munkálataiért a Los Angelesben élő és dolgozó Ifj. Malek Miklóst ünnepelhetjük, hiszen valóban valami olyan pluszt sikerült hozzátennie az albumhoz, amit sokan próbálnak megfejteni a hazai zenészberkekben.
Bónuszként az „Egy Féri meg egy nő” videóklipje is felkerült az albumra, továbbá egy Markanera remix.

Az album címe valóban találó, hiszen, ha ennyire jól összejöttek, akkor jókor jó helyen voltak. Mindenesetre ez az album egy nagyon színvonalas hazai kiadvány, amiről több dal is igazi sláger várományos szerzemény.