RÓLUNK

Feri bio

1978-1986 a Sátoraljaújhely Zenei általános iskola kiemelkedő tanulója. Az első választott hangszere gitár, azonban három évvel később elcsábítja Őt a trombita ellenállhatatlan varázsa. Komoly zenei előre lépésnek számított, hogy Feri tehetségének köszönhetően egészen az Úttörő Zenekar első trombitásává nőtte ki magát.

1986-os év kiderítette Feri számára, hogy nem csak a trombita rézcsövén, hanem a saját torkában is van még zenei tartalék, amit a gimnáziumi énekkarban bizonyíthatott. Innen csupán egy lépés volt, hogy belekeveredjen egy popzenekarba („Különjárat”),ami nagyon hamar a roncstelepre került és felváltották újabb zenekarok, mint: Rock 8 Roll, Essex, Ramses, stb… A zenei útkeresés kanyargó, ingoványos talaján Feri ráeszmélt vére, hogy a dob lesz az a hangszer, amiben képes zeneileg kiteljesedni. Orliczky György dobtanár segítette Ferit abban, hogy a funky, jazz, soul, rock, blues stílusokban is dobtudásával megállja a helyét. A leghosszabb zenekari tagsága a „Hangár” nevű zenekarhoz fűződik. 2006-ban „az év Férfihangja” címet nyerte el a Megasztár tehetségkutató verseny jóvoltából és megjelent az élete első és egyetlen énektanára Balássy Betty személyében. Az Egy bolond százat csinál” film duett főcím dala előadásáért a Mahasz Fonogram díját kapja, ami azért is tekinthető fontos trófeának, mert a dal a közönség szavazata alapján került a dobogó legfelső fokára. A zenei biográfia Feriről egyértelműen kideríti, hogy Ő tetőtől a talpáig zenéből van, a zenéhez pedig nagy szív kell! Minden fellépése és az emberekhez való viszonya is azt bizonyítja, hogy van neki!


Betty zenei bio

A zenével egészen kis koromban kerültem kapcsolatba. A szerelem a Magyar Állami Operaház gyermekkarában indult el, az általános iskolától egészen a gimnázium végéig. Az Erkel Színház és a Magyar Állami Operaház állandó “lakója ” voltam közel 12 évig, ahol a gyermekkar keretein belül számos darabban szerepeltem. A mai napig nagyon boldog vagyok, hogy ebben a környezetben nőhettem fel. Az Operaházon kívül énekeltem a Magnificat Gyermekkarban, akikkel versenyeket nyerve jártuk a világot. Hamar rájöttem, hogy a könnyebb műfaj is nagyon vonz így a klasszikus zongora után kipróbáltam magam a jazz zongorázásban is. Kisvártatva már saját magamat kísértem zongorán és elkezdtem tanulni a jazz éneklést is.

A 2000-ben Magyarországon megrendezett Nemzetközi Jazz Énekversenyen elindultam és első helyezést értem el.

Sok zenekarral dolgoztam együtt és saját zenekaraimmal is számos fellépésünk volt országszerte. (Space Jam, Aktív Maszat, Full House, Freak, Funking,Cool Miners )

Igazi szakmai elismertségemet a jazz zene világában értem el. Saját jazz zenekarommal és elismert nagyobb jazz zenekarok felkérésére számos helyen léptem fel. (Balássy Betty Quintet, Budapest Jazz Orchestra , Budapest Big Band ….stb)

2001.ben felvettek a Kőbányai Zenei Stúdió jazz tanszakára. 2002-ben felkértek a Harkányi Jazz Iskola ének tanárának, ami nagyon megszerettette velem a tanítást, és azóta magántanítással is foglalkozom.

Ugyanebben az évben rendezte meg a Magyar Rádió a Garay Attila Nemzetközi Jazz Ének Versenyt, ahol III. helyezést értem el, és abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy együtt énekelhettem a világhírű Al Jarreau-val.

2003-ban több ismert, népszerű előadó és zenekar lemezén énekeltem.(Szekeres Adrienn, Zséda, Hevesi Tamás, TNT, Fiesta, Hauber-Spigiboy-Fresh)

Ezután még számos verseny I. és dobogós helyezését zsebeltem be.

Hangomat még felfedezhetjük több reklámfilmben és több TV műsor szignáljában.

2004-ben a Megasztár 1. tehetségkutató verseny megrendezésekor a vokál szekció vezetője voltam, amely 2005-ben azonos szerepkörrel folytatódott a Megasztár 2. és Megasztár 3. résszel.

2006-ban ismertem meg férjemet és énekes társamat Varga Ferit akivel elindult közös zenei életünk.

2006-ban Ferivel felkértek az „Egy bolond százat csinál” című film főcím dal eléneklésére, ami óriási sikert hozott, hiszen a dal a közönség szavazatok alapján megkapta a Mahasz Fonogram díját az ” év dala” kategóriában.

Elkészítettünk közösen 5 lemezt és most készítjük első gyermeklemezünket, ami nem is lehetne aktuálisabb, hiszen 2 közös gyermekünkkel együtt teszteljük az új dalokat.

Tanáraim:Gupcsó Gyöngyvér , Szebellédi Valéria ,Schultz Katalin ,Sinka Sándor ,Tóth János Rudolf , Lakatos Ágnes , Berki Tamás